pollenfilter

Pollenfilter vervangen

Een pollenfilter ook bekend als interieurfilter dient ervoor om stof, vuil, en pollen buiten de auto te houden, zodat er enkel schone lucht de auto binnenkomt. Zo heb je een standaard pollenfilter en een interieur filter waar koolstof in verwerkt is. Het voordeel van de laatst genoemde is dat deze met name uitlaatgassen veel beter filtert.

Een pollenfilter zal na verloop van tijd door het filteren vervuild worden en minder goed gaan werken of zelfs verstopt raken. Hierdoor zal de lucht dus slecht gefilterd worden en komen er sneller pollen en vuil binnen de auto. Hierdoor kunnen de ramen aan de binnen kant van de auto sneller beslaan. Maar ook mensen met hooikoorts klachten zullen door de slecht gefilterde lucht en de doorgekomen pollen klachten krijgen. Nu is het raadzaam de pollenfilter bijvoorbeeld jaarlijks te vervangen.

Heeft uw auto recent een grote of kleine onderhoudsbeurt gehad? Controleer dan op de faktuur van uw autobedrijf of het pollen-/interieurfilter is vervangen en voorkom onnodig dubbele kosten.
Parts_full__0000_Air-Filters
Het regelmatig vernieuwen van het interieurfilter is belangrijk. Niet alleen voor schone lucht in het interieur, maar ook voor een optimaal zicht. Aircoservicebeurt.nl adviseert het interieurfilter om de 25.000 kilometer of één keer per jaar te vervangen. Het vervangen gebeurt nu in veel gevallen niet vaak genoeg.

 Een filter kan verstopt raken, doordat er een zogenaamde filterkoek in de plooien wordt opgebouwd. Door verontreinigde, vochtige lucht vinden microben daarin een ideale voedingsbodem om zich te vermenigvuldigen. Daardoor neemt de luchtstroom geleidelijk en ontstaat op de ruiten van de auto een vettige film, die het zicht van de bestuurder kan belemmeren.

Pollenfilter vervangen

3750
  • incl. montage

Enkele voorbeelden van pollenfilters die eerder vervangen hadden moeten worden.

oud_pollenfilter_3
oud_pollenfilter_2